Duikforum Duikforum Uit fouten leren JONGE DUIKER VERMIST Antwoord: JONGE DUIKER VERMIST

 • Dedjutoch

  Lid
  19 april 2005 om 17:08

  Inderdaad Cthulhu, de BSAC is de enige die dit doet op de manier waarop zij het doen. Maar ook zij geven de besprekingen van ongevallen pas een jaar later vrij!
  Nelos catalogeert inderdaad de ongevallen. Niet enkel dat, ze doen er ook wat mee! Ze doen regelmatig aanpassingen die rechtstreeks voortvloeien uit de bevindingen die ze er uit halen!
  Voorbeeld: Maximaal 2 duikers met elkaar verbonden met een buddylijn. Niet dieper dan 40 meter in een steengroeve. Duik dieper dan 30 meter: 75 bar reserve.
  Allemaal aanpassingen die zich opdrongen door incidenten en ongevallen!

  Ik zoek me echter te pletter naar publicaties over duikongevallen bij onze “commerciële” collega’s???? Er gebeuren daar echter spijtig genoeg ook ongevallen! Ze doen echter ook wel aanpassingen aan hun opleidingssysteem, die volgens mij ook ingegeven worden door incidenten en ongevallen…

  Maar… je weet het, of je weet het misschien niet: Het ergert mij behoorlijk als men probeert op gelijk welke organisatie af te geven, enkel en alleen maar om zijn frustraties te uiten!
  Er lopen op deze aardkloot veel mensen rond die alles weten over hetgeen er fout gaat. Die denken te weten hoe ze alle problemen éénvoudig kunnen oplossen, die echter NOOIT zelf de handen uit de mouwen steken, en die nooit achter zich kijken. Zij doen alles juist, en al de rest doet alles verkeerd!
  Vandaar mijn reactie!

  En… ik ben niet de persoon die vraagt naar vrijgave van bevindingen, omschrijvingen en schuldvraag met betrekking tot ongevallen. Ik ben al lang tevreden als men wat doet met de ervaring die men opdoet met deze spijtige ongevallen.