Duikforum Duikforum ZWANS Nieuwe lekkernij in de Noordzee (en OS)

  • Nieuwe lekkernij in de Noordzee (en OS)

     anemona reageerde 5 years, 3 maanden geleden 3 Leden · 5 Berichten
  • Cthulhu

    Lid
    19 juli 2015 om 14:17
  • SVp

    Lid
    19 juli 2015 om 23:34

    Dus als je wormen uit de Oosterschelde gaat eten, best minder dan 3 stuks per maaltijd nemen.
    Dat vat het zowat samen …

  • Cthulhu

    Lid
    20 juli 2015 om 15:40

    Als je natuurlijk die persoon bent die altijd malchance heeft is eentje genoeg….

    Zoiets van “ja lap, ik heb al prijs”

  • SVp

    Lid
    20 juli 2015 om 18:34

    Quote


    Cthulhu schreef:
    Als je natuurlijk die persoon bent die altijd malchance heeft is eentje genoeg….
    Zoiets van “ja lap, ik heb al prijs”

    Na zo wat tetradotoxine denk je dat gelukkig niet zo héél lang … 🙂

  • anemona

    Lid
    25 juli 2015 om 06:42

    Omroep Zeeland:

    Bijvangst
    De kreeftenvissers zijn ook blij met de bijvangst van sepia’s in hun kreeftenkorven. De sepia, ook wel zeekat genoemd, behoort tot de inktvissen. Hun voedsel bestaat onder meer uit kreeftenlarven. Doordat de sepia’s bij hun jacht op de larven in de korven terecht komen en worden meegenomen door de vissers, stijgt de kreeftenpopulatie.

    Oosterschelde
    In het voorjaar trekken de sepia’s massaal naar de Oosterschelde om daar een partner te zoeken voor de paring, die in speciale kraamkamers plaatsvindt. Na de paring blijft het mannetje bij het vrouwtje om te voorkomen dat ze nog met andere mannetjes paart.

    Eieren
    Om de eieren af te zetten worden vaak oude visnetten gebruikt, maar ook stokken en takken voldoen prima. Na het afzetten van de 200 tot 300 eieren trekt het mannetje terug naar warmere wateren. De vrouwelijke sepia’s sterven meestal vrij snel na de eiafzetting.

    Duikers
    Door de parende sepia’s is het in en rond de Oosterschelde elk voorjaar druk met duikers die getuige willen zijn van dit bijzondere tafereel. Vooral bij de Zeelandbrug wordt er dan veel gedoken.

    Recept

    Receptuur “Pasta Carbonara van Oosterschelde Sepia”

    Voor de Carbonara saus:
    Ingredienten:

    1 sepia lijf schoongemaakt
    1 eetlepel gebakken spekblokjes
    1 eetlepel gehakte peterselie
    2 eetlepel gesnipperde sjalot
    1 knoflookteen geperst
    Olijfolie, peper, (zeekraal)zout
    1,5 dl slagroom ongezoet
    3 eierdooiers
    2 eetlepels geraspte oude(biologische Zeeuwse) kaas
    1 mespuntje verse rode chili peper fijn gesneden

    Bereidingswijze
    Fruit sjalot, rode peper, knoflook en peterselie zachtjes aan in olijfolie in een steelpannetje. Voeg slagroom, peper en (zeekraal)zout toe. Laat 10 minuten trekken op zeer laag vuur en zet hittebron uit. Wanneer teruggekoeld tot onder 65 graden voeg de eierdooiers toe en verwarm weer continue roerend met een garde tot maximaal 80 graden tot de saus dikker wordt. Voeg geraspte kaas toe en vermeng (zet weg voor later gebruik)

    Voor de Sepia
    Vries het schoongemaakte lijf in en snijdt op snijmachine tot mooie linten of snijdt met een scherp mes zeer dunne plakken en maak hier linten (tagliatelle) van. Verwarm wat olijfolie in een steelpannetje en zet de sepia pasta hier heel zachtjes in aan. (let op, wanneer je ze te hoog verwarmd, worden ze taai)
    Voeg nu 3 eetlepels Carbonara saus en de uitgebakken spekjes toe en verwarm kort op laag vuur.

    Presenteer direct verwarmde borden. Serveer met verse tuinkruiden, eetbare bloemetjes, krokante aardappelkaantjes, gekookte Oosterschelde kreeft.

Log in om te reageren.

Oorspronkelijk bericht
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu