Duikforum Duikforum Wie ben ik ? tot welke leeftijd kan men beroepsduiken doen?

 • tot welke leeftijd kan men beroepsduiken doen?

   Nielske reageerde 5 years, 3 maanden geleden 6 Leden · 15 Berichten
 • Nielske

  Lid
  18 juli 2015 om 01:37

  kan er mij iemand vertellen wat de max leeftijd is of hoeveel jaren een beroepsduiker aan de slag kan als beroepsduiker,en van welke factoren dat precies afhangt —stel dat ik beroepsduiker wil worden? Waar moet ik zeker rekening mee houden wat medische gezondheid betreft,ik heb me al ingeschreven in fitnesscentra en ik ga nog kijken voor een zwemclub ook,en vrijdag heb ik men eerste duikles,en stiekem hoop ik om er men beroep van te kunnen maken om uiteindelijk als freelancer te werken,ik ben nu 30 jaar is dit een goede leeftijd? Ik heb me voorgenomen eerst een jaar recreatief te duiken om ervaring en kennis op te doen en als alles goed verloopt schrijf ik me volgend jaar in om deze opleiding te volgen in schotland http://www.theunderwatercentre.com/ Ik heb al diverse verhalen gehoord dat je deze job niet lang kan uitoefenen wegens gezondheidsredenen voor je longen… Die persoon in kwestie was wel onderwaterlasser –speelt mischien wel een rol in de keuze van je onderwaterwerk of spele daar ook nog andere factoren in mee,zoals bv waterdruk of zo -ik zeg maar iets- Kan er mij daar iemand een antwoord op geven?

 • SVp

  Lid
  18 juli 2015 om 02:53

  Feitelijk zit je met al je vragen op een verkeerd forum.
  99,99% van de mensen hier duiken recreatief, gewoon voor het plezier.
  Dat heeft in de verste verte niks te maken met onderwater werken.
  De énige overeenkomst is dat het zich alletwee onder water afspeelt, maar da’s al.

  Tegen dat jij als dertiger effectief kunt beginnen werken ben je misschien 35. Ge gaat het vandaag nog niet geloven, maar vanaf 35 ga je fysiek achteruit. Ik denk dat je maar weinig beroepsduikers van 40 zult tegenkomen.
  De cursus kost 21.000+ euro’s.Heb je die al klaar liggen ? En hoe ga je die als “oudere” duiker nog recuperen ?
  Verder zou ik eerder denken aan opleidingen voor constructiewerk in staal, las- en brandwerken. Dat zal meer opschieten dan fitness en een scuba brevetje …

 • jwllms

  Lid
  18 juli 2015 om 08:51
 • viercuub

  Lid
  18 juli 2015 om 12:08

  @SVP: zoals dikwijls hebt ge weer eens de nagel op de kop getikt! ik persoonlijk heb goede contacten met de firma HYDREX gespecialiseert in allerlei duikwerken , en als ge ziet hoe oud de oudste werkende duiker is …… anderzijds geeft zulk bedrijf liever zelf een plaats aan een gekwalificeerde lasser dan aan duikertje !!grtjs jean

 • Trico Traco

  Lid
  18 juli 2015 om 15:58

  Bij de voorgaande antwoorden heb ik alleen dit toe te voegen.

  Leer eerst eens duiken en zie dan pas verder.

 • Nielske

  Lid
  18 juli 2015 om 18:22

 • Luc Dupas

  Lid
  18 juli 2015 om 19:54

  Nielske… ge duikt niet heb ik begrepen… maar ge wilt per se leren duiken om dan beroepsduiker te worden? Wat is het eigenlijk dat u zo aantrekt in deze typische duik/werkomstandigheden? Of welk idee hebt ge zelf van beroepsduiken?


 • viercuub

  Lid
  19 juli 2015 om 12:47

  @ LUC: en zelfs duiken in beerputten behoort tot het pakket van de beroepsduiker !!

 • SVp

  Lid
  19 juli 2015 om 23:31

  Het is niet iets voor sissies, dat is wel zeker …

 • Nielske

  Lid
  20 juli 2015 om 13:03

  Ben al zeker niet bang om men handen vuil te maken,ben zelf een boerenzoon,doe al zwaar werk van men 11 jaar oa in de serrenbouw in het buitenland toen ik 16 was had ik in 8 verschillende europese landen gewerkt,-kdenk niet dat iedereen dat kan zeggen op 16 jarige leeftijd,ik ben nu dokwerker (havenarbeider) waar ik alleen maar auto op een boot of eraf moet zetten,uitdaging stelt niks voor,en ik was eigenlijk op zoek naar een hobby,uitdaging,onderneming.. en hier naast men deur heb ik een duikclub waar ik nu vrijdag 24/07 men eerste recreatieve duikopleiding heb,en ik ben ook op zoek naar een zelfstandige onderneming,en toen kwam ik ook beroepsduiken tegen,dus in principe is duiken all in one,heb een hobby waar ik op zoek naar was die ik vroeger nooit gehad heb omdat ik van piepjonge leeftijd al ging gaan werken,waardoor ik verschillende diplomas heb behaald zoals metaalconstructie,en heb nog bijscholing gevolgd in betonwerken waarna ik ook men bedrijfsbeheer heb behaald,en ben altijd al een waterrat geweest,vind alleen jammer dat ik nooit eerder op dit idee gekomen ben,-vandaar men topic- maar mijn bedoeling is als vrijdag bij men eerste duiksessie alles goed verloopt-wat zeker wel zo zal zijn-,om ook meteen aan men conditie begin te werken en er ook alles aan wil doen om een beroepsduiker te worden,en bij het tonen van dergelijke fotos,krijg ik er alleen maar meer zin in om het te doen,als ik aan beroepsduiken denk dan denk ik meteen aan donker en ijskoud water om erin te gaan en werken te doen,en waarom wil ik dit doen,het gaat vooral om de eer denk ik,ik ben ambitieus,wil niet zomaar een carriere beginnen,wil me goed voorbereiden op alles,en ook ja vooral omdat het geen veelbesproken beroep is,en ook niet iets is wat iedereen doet,ik ken bv niemand in men omgeving die dit beroep uitoefent,en ik heb ook gelezen dat er veel werk is in het buitenland wat ik vroeger ook altijd al gedaan heb,en geloof het of niet,ik heb gelezen dat er veel geld mee te verdienen valt,maar raar maar waar maar het gaat me niet zozeer om het geld,ik wil gewoon men eigen onderneming waar ik men ding kan doen,en ja ik wil gewoon leren duiken,en er ook steengoed in worden!!

 • Luc Dupas

  Lid
  20 juli 2015 om 16:17

  Neem ook eens contact op met Bart van Divewise, http://www.questdiving.be/index.php?option=com_content&view=article&id=13&Itemid=117. Hij geeft cursussen in die branche en heeft zeker ook de nodige contacten om u verder op pad te helpen.

 • SVp

  Lid
  20 juli 2015 om 18:36

  GAAN, Nielske !

 • Nielske

  Lid
  20 juli 2015 om 19:57

  ik heb net die filmpjes eens bekeken,ben echt niet op zoek naar rozengeur en maneschijn he maar lijkt echt wel heel sterk op de job van men leven

  alvast enorm en hartelijk bedankt voor de vele tips,

  jullie horen nog van mij!!

 • viercuub

  Lid
  21 juli 2015 om 13:11

  @nielske: veel succes in je nieuwe job !!grtjs jean

 • Nielske

  Lid
  21 juli 2015 om 16:38

  Dankuwel Jean en andere die gereageerd hebben,ik ga alles op alles zetten!!!!

Log in om te reageren.

Oorspronkelijk bericht
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu