Duikforum Duikforum Materiaalbespreking Aankoop Droogpak WATERPROOF D1 Hybrid

 • Aankoop Droogpak WATERPROOF D1 Hybrid

   Haring reageerde 10 maanden geleden 9 Leden · 9 Berichten
 • omerchie

  Lid
  31 december 2014 om 14:39

  Ik overweeg sterk om deze aan te kopen.

  Wat vinden jullie van dit droogpak ?

 • natpakske

  Lid
  31 december 2014 om 15:19

  Beste

  Ikzelf heb nog nooit gedoken met de D1.Ik heb wel een paar buddies die er mee duiken.Over het algemeen zijn ze er wel content van maar ik heb de indruk dat die ingebouwde mesh toch niet zo warm en dus “onderpak vervangend” is als eerst beweerd werd.Zo draagt er één nog een fourth element arcrtic onder in de winter.Het lijkt me ook een vrij “bulky” pak waar vrij veel luchtoverschot inzit.
  De silicone seals zijn iets fragieler,als er in een latex seal een gaatje of klein sneetje zit dan kan dit meestal nog geplakt worden.Eens een silicone seal begint te gaan is hij meestal perte totale.Maar natuurlijk wel makkelijk vervangbaar(ook aan de waterkant) en een goed alternatief voor mensen met latexallergie en schijnbaar aangenamer dan de soms schurende latexseals.
  Ik was vrij recent nog aan het twijfelen tussen oa de D1 en een Santi Elite(beetje goedkoper)…de santi is besteld met latex seals 😉

 • FDW

  Lid
  31 december 2014 om 20:34

  Ik heb zelf testduiken gedaan met de D1, en na 45 minuten in water van 4 graden met alleen thermisch ondergoed was het wat fris, maar niet koud. Ik duik nu zelf een jaar met een Waterproof D7 cordura. Heel tevreden van de siliconen seals, veel aangenamer dan de latex seals. Snel vervangen van de seals is geen probleem, ook langs de waterkant. De schoenen slijten wel wat snel.

 • Master of Disaster

  Lid
  2 januari 2015 om 00:26

  Ik heb nu ongeveer een half jaar een d1 en ben er erg tevreden van. In de herfst duik ik enkel met thermisch ondergoed, in de winter doe ik een waterproof body tec dual layer aan (en heb het dan dikwijls erg warm). Gisteren watertemperatuur 4 graden en zelfs geen koude rilling. Ik ben ook erg tevreden over de seals: leuk om het gevoel te hebben dat een kapotte seal je dag niet verpest. Ik heb altijd een reservesetje bij en kan in 10 minuutjes een seal vervangen als dat nodig is. Ik vind de silicone seals ook bijzonder comfortabel.
  Het pak is ook erg stevig en voelt kwalitatief aan. Minpunten zijn voor mij de kostprijs, de “oude” metalen rits in plaats van de nieuwe onderhoudsvrije tizip en het feit dat het pak nogal ruim valt (ik heb dan ook niet bepaald een “duikerspostuur”). Ondanks dat het pak dus nogal ruim valt kan je toch met erg weinig lucht in het pak duiken omdat je minder snel last hebt van squeeze: de druk wordt beter verdeeld door de mesh. Je kan de mesh trouwens ook volledig verwijderen. Dan is het gewoon een trilaminaatpak. Naast de dikke mesh die je standaard bij het pak krijgt kan je ook een dunnere mesh kopen voor gebruik in warmer water.
  Ik heb bij aankoop ook getwijfeld over een Santi, maar een erg gunstige aanbieding heeft de knoop voor mij doorgehakt. Nog geen spijt van gehad.

 • Koendi

  Lid
  4 oktober 2019 om 14:45

  Het oak D1 heb ik te Koop gezien ik teen Tijd meet heb
  Maar 10 duiken mee gedaan , in perfecte staat
  Prijs otk tel 0479711266

 • wimv

  Lid
  4 oktober 2019 om 15:39

  uw bericht nalezen alvorens te posten kan misschien helpen bij de verkoop van uw pak ?

 • PrAna Divers Bohol

  Lid
  5 oktober 2019 om 10:32

  Quote


  wimv schreef:
  uw bericht nalezen alvorens te posten kan misschien helpen bij de verkoop van uw pak ?

  Of die mens heeft dyslexie en denkt dat alles correct geschreven is?

 • Wowo

  Lid
  5 oktober 2019 om 18:07

  ik vind dit pak gewoon zijn prijs niet waard
  bulky en duur en moeilijk te herstellen

 • Haring

  Lid
  5 oktober 2019 om 21:25

  Dat het voor iemand te duur is… elk heeft zijn rekening.
  Binnenvoering kan eruit, moeilijk te herstellen?

Log in om te reageren.

Oorspronkelijk bericht
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu