Duikforum Duikforum Apnea / Vrijduiken Vrijduiker Nicholas Mevoli gaat 72m diep en sterft

 • Vrijduiker Nicholas Mevoli gaat 72m diep en sterft

 • Webmaster

  Beheerder
  18 november 2013 om 09:30

  Bron: http://www.hln.be/hln/nl/956/Meer-Sport/article/detail/1742053/2013/11/18/Vrijduiker-Nicholas-Mevoli-gaat-72-meter-diep-en-sterft.dhtml

  De Amerikaanse ‘freediver’ Nicholas ‘Nick’ Mevoli is overleden. De New Yorker dook 72 meter diep tijdens een internationale wedstrijd op de Bahama’s en stierf even nadat hij weer boven water was gekomen. Hij was nog maar een jaar actief in het competitief vrijduiken.
  Al snel bleek Nick Mevoli een natuurtalent te zijn en won hij een wedstrijd op de Kaaimaneilanden. Dit weekend was hij aan het duiken op de Bahama’s op het Vertical Blue evenement, het hoogtepunt in het vrijduiken. Mevoli wou er het record breken in de discipline ‘Constant No Fins’, zo diep mogelijk zwemmen zonder zwemvliezen en weer naar boven komen.

  Mevoli dook op eigen kracht 72 meter diep in een tijd van 3 minuten 38 seconden. Toen hij weer aan de oppervlakte kwam, zette hij zijn duikbril af en gaf hij het ‘ok-teken’. Maar volgens de New York Times was hij helemaal niet oké. De Brooklyner bracht wartaal uit en zijn ogen waren leeg.

  De duiker verloor vervolgens het bewustzijn, wat wel vaker gebeurt na het freediven, maar Mevoli kwam nooit meer bij. Ondanks de medische begeleiding – ook ter plaatse – overleed hij in het ziekenhuis.

  De wedstrijd op de Bahama’s werd afgelast. De overkoepelende vrijduikorganisatie AIDA laat weten dat Mevoli het eerste dodelijke slachtoffer is sinds het ontstaan van de sport nu 21 jaar geleden.

 • Mopper

  Lid
  18 november 2013 om 15:20
 • Dedjutoch

  Lid
  18 november 2013 om 19:13

  Krijg koude rillingen van het verhaal.
  RIP Nick!

Log in om te reageren.

Oorspronkelijk bericht
0 van 0 berichten Juni 2018
Nu